Personeelsbestand Lelystad Airport verder opgeblazen

Vogelverschrikker in actie

Lelystad Airport, 3 april 2023 – Sinds de omschakeling in november 2019 van Lelystad Airport naar een gecontroleerd veld zijn er veel meer medewerkers op de luchthaven werkzaam. De bezetting in de toren en bij de brandweer is gegroeid, om als voorbeeld te noemen.
Een aantal weken geleden zijn er twee nieuwe “medewerkers” toegevoegd aan het personeelsbestand van Lelystad Airport. Eerlijk gezegd vinden wij het wel wat opgeblazen types. Opvliegend van karakter zelfs! En hoewel je over schoonheid niet hoort te twisten, moeders mooiste zijn het niet. Dat komt overigens in dit geval wel goed uit, want in de vacaturetekst stond dit ook als vereiste.

De opblaasvogelverschrikker bij Sierra4

We hebben het hier over twee opblaasvogelverschrikkers (159 punten bij 3x de woordwaarde met Scrabble!). Deze twee “medewerkers” staan tussen de taxibaan en de startbaan ter hoogte van Sierra4 en Sierra1. Op gezette tijden worden de vogelverschrikkers opgeblazen en lopen direct daarna weer leeg. Tegelijkertijd klinkt een geluidssignaal wat doet denken aan een autoalarm. Voor de voeding zorgt een zonnepaneeltje in het gras naast de vogelverschrikker.

De vogelverschrikker checkt zijn eigen zonnepaneeltje

We schatten in dat deze personeelsleden inmiddels door hun proeftijd heen zijn en vanaf nu een vaste waarde vormen in het veilig houden van de luchthaven voor het vliegverkeer. Want op birdstrikes met het fors bemeten Flevolandse vogelbestand, zit niemand te wachten.

De vogelverschrikker ligt op de achtgrond op de loer
Vogelverschrikker in ruste

2 gedachten over “Personeelsbestand Lelystad Airport verder opgeblazen

  1. Slaaf arbeid en volgen niet de wet van de maximale uren en minimum loon. Moet wel even doorgegeven worden aan de overheid voor een onderzoek.

Geef een reactie