Rendez-vous in de Polder

OE-FJG Piper PA-31T1 Cheyenne I

Lelystad Airport, 14 april 2023 – Even na het middaguur landde op Lelystad Airport de Oostenrijkse Piper PA-31T1 Cheyenne I OE-FJG. Dit toestel kwam vanuit Wiener Neustadt (LOAN). GWT Holding GmbH uit Leobersdorf, even ten zuiden van Wenen, mag zich eigenaar van deze eerste turbineversie van de Piper PA-31 noemen. GWT Holding heeft bedrijven onder zich op gebied van water- en warmte techniek. Deze techniek wordt onder andere ingezet in gebouwen en bij zwembaden.

De Cheyenne I van GWT stamt uit 1981, heeft c/n 31T-8104029 en vliegt sinds mei 2020 als OE-FJG. Daarvoor vloog het toestel sinds november 2009 in Duitsland de D-IHSF. Opmerkelijk genoeg is deze kist al eerde in Oostenrijk ingeschreven geweest als OE-FKH. De hele historie van het toestel ziet er als volgt uit: OE-FJG (2), D-IHSF, OE-FKH (2), N803CA, (N90WA) en N2484X.

D-ISHF Piper PA-31T1A Cheyenne I is nu OE-FJG (Schiphol, 25 juni 2010)

Na de landing werd de OE-FJG geparkeerd naast een Duitse SOCATA TB-20 Trinidad. Dat toestel was de D-EAOU (c/n 999) en die was kort hiervoor aangekomen vanuit Landshut (EDML). De inzittenden van de Trinidad verwelkomden de Piper allerhartelijkst. Kennelijk een rendez-vous in de Polder.

De D-EAOU SOCATA TB-20 Trinidad was kort voor de Cheyenne aangekomen
Het constructienummer nét onder de 1000

Beide kisten werden voor een overnachting gereedgemaakt. Bij de Piper gingen de doppen op de luchtinlaten van de motor. De SOCATA kreeg een pyjama aan, goed om het kistje warm te houden voor de nacht waarbij de temperatuur tot rond het vriespunt zou dalen.

De D-EAOU SOCATA TB-20 Trinidad kreeg een “pyjama” voor de nacht aangetrokken
Beide bezoekers tijdens hun rendez-vous in de Polder

Geef een reactie