Herc door het zwerk

G-988 Lockheed C-130H Hercules passeert Lelystad Airport

Lelystad Airport, 14 april 2023 – De G-988 Lockheed C-130H Hercules van de Koninklijke Luchtmacht maakte een flink cros-country navigatievlucht boven ons land deze dag. Het toestel was even voor tien uur gestart vanaf zijn thuisbasis Vliegbasis Eindhoven (EHEH). Op zo’n duizend voetjes hoogte werd onder andere over Volkel (EHVK) gevlogen en slingerde men vervolgens als “ROGUE03” richting De Kooy (EHKD) bij Den Helder. Daar werden twee approaches gemaakt. Daarna werd via het IJsselmeer richting Lelystad gevlogen. Kort voor het bereiken van de Flevopolder werd naar tweeduizend voet geklommen. Zo kon de G-988 over de CTR van Lelystad heen vliegen en nét onder de Schiphol TMA blijven. We konden deze Herc fotograferen tijdens de passage van Lelystad Airport. Vrij uniek en imposant om te zien! Volgende keer een low approach / low pass boven de baan?

Geef een reactie