De huid van de beer niet verkopen voor hij gespoten is

D-BEER Embraer EMB-550 Legacy 500

Lelystad Airport, 2 en 28 april 2023 – Het spreekwoord is natuurlijk de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is, maar in dit geval bedoelen we echt gespoten. De beer is in dit geval de D-BEER, een Embraer EMB-550 Legacy 500. Dit toestel, met constructienummer 5500056, is sinds 23 februari 2021 van Air Hamburg en is oorspronkelijk in 2016 gebouwd (ex M-ORIS, PR-LNK). Per februari 2022 is het bedrijf Air Hamburg verkocht aan VistaJet. Bij die verkoop hoorde ook de D-BEER, inclusief zijn overwegend wit vel.

In deze kleuren arriveerde de D-BEER Embraer EMB-550 Legacy 500 op 2 april 2023

Van ijsbeer naar grijze beer

Door de overname door VistaJet was deze BEER toe aan een nieuw zilvergrijs huidje. Voor het “villen” werd de spuithal van Satys op Lelystad Airport aangewezen. Op 2 april 2023 meldde het toestel zich voor zijn metamorfose van een witte ijsbeer naar een grijze beer. De D-BEER was inmiddels al het vierde toestel van Air Hamburg wat bij Satys op Lelystad Airport is voorzien van een zilvergrijs uiterlijk met een rode bies. Dit is de VistaJet-huisstijl.

Nieuw berenvel

Op 28 april 2023 was de D-BEER gereed om in zijn nieuwe “berenvel” te vertrekken. Het toestel was een paar dagen eerder uit zijn kooi bij Satys gekomen en had tijdelijk  onderdak gekregen in de Friendship hangaar van Zeusch Aviation. Hier is het toestel de afgelopen dagen nagelopen en gereed gemaakt voor vertrek. Bij deze voorbereidende werkzaamheden hoorde ook een proefdraaisessie op Koningsdag.

De D-BEER Embraer EMB-550 Legacy 500 voor de Friendship hangaar van Zeusch Aviation

De D-BEER werd in de ochtend van 28 april al bijtijds naar buiten gereden. Het toestel werd afgetankt om naar Karlsruhe/Baden-Baden Airport (EDSB) te vliegen. In grijs weer werd de D-BEER losgelaten. Er werd gestart van het begin van baan 05. Al snel verdween het toestel in de laaghangende “prut” boven het veld.

D-BEER Embraer EMB-550 Legacy 500 op weg naar de startbaan
De D-BEER Embraer EMB-550 Legacy 500 verdwijnt al snel in de grijze en laaghangende bewolking

Geef een reactie