Tweede Piaggio Avanti in een week

F-HOIE Piaggio P-180 Avanti II

Lelystad Airport 28 april 2023 – Waren we 25 april al in onze nopjes over het bezoek aan Lelystad Airport van een Piaggio P-180 Avant II, drie dagen later was er wéér één te zien! Ditmaal de F-HOIE van Oyonnair uit Lyon. Het toestel vloog als OYO7 en was ook vertrokken vanaf de thuisbasis Lyon-Bron (LFLY).

F-HOIE Piaggio P-180 Avanti II

Deze Piaggio heeft c/n 1225, is gebouwd in 2011 en vloog eerst als I-FXRL. Op 2 juli 2015 werd het huidige Franse kenmerk toegekend. Formeel is de eigenaar Investairs maar het toestel wordt door Oyonnair ingezet. Oyonnair bestaat sinds 1989 en vliegt met nog een andere P-180 Avanti II (F-HCPE) en een drietal Cessna 510 Citation Mustangs.

F-HOIE Piaggio P-180 Avanti II

Na de landing werd de F-HOIE op het Delta-platform geparkeerd. Het toestel zou blijven wachten op de terugkomst van de passagiers. Deze werden aan het einde van de middag weer teruggebracht naar Lyon.

F-HOIE Piaggio P-180 Avanti II
F-HOIE Piaggio P-180 Avanti II

Het blijft een bijzonder gezicht om zo’n Piaggio voorbij te zien komen. En het gaat je niet lukken om het toestel te missen, want het geluid is fors en typerend. Benieuwd wanneer we opnieuw een Avanti op Lelystad Airport kunnen begroeten. Komende week weer twee? Wij tekenen ervoor! 😊

De F-HOIE Piaggio P-180 Avanti II staat op het Delta-platform te wachten op haar passagiers

Geef een reactie