Oh man, die is mooi!

OH-MAN Pilatus PC-12/47E NGX (c/n 2148)

Lelystad Airport, 15 mei 2023 – Oh man, de OH-MAN ziet er bijzonder fraai uit! Deze Pilatus PC-12/47E NGX is getooid met een geweldig kleurenschema. Opvallend daarbij is het “masker” rond de cockpitramen. Dat zie je wel vaker, maar hier is het iets verder doorgevoerd op de romp tot aan het eerste raampje (of tot over de deur aan de andere zijde).

De OH-MAN Pilatus PC-12/47E NGX heeft een “masker” om de cockpitramen

Fly 7

De OH-MAN staat op de loonlijst bij het Finse Fly 7. Dit bedrijf is onderdeel van de Jetfly Group en exploiteert tal van PC-12’s in diverse landen. De meeste daarvan hebben een Fins kenmerk.

Short final boven de letters “Lelystad Airport”

Het constructienummer van deze PC-12 is 2148 en het bouwjaar is 2021. Op 9 november 2021 begon deze Pilatus met vliegen als HB-FRY(22). Op 18 januari werd dit kenmerk doorgehaald en vervolgens werd het de OH-MAN.

OH-MAN Pilatus PC-12/47E NGX (c/n 2148)
OH-MAN Pilatus PC-12/47E NGX (c/n 2148)

Via Duitsland

Fly 7 heeft deze turboprop gestationeerd staan op Lausanne (LSGL). Daar was de OH-MAN ook eerder gestart deze ochtend. Hoewel de route via het Franse luchtruim wat korter geweest zou zijn, werd over Duitsland naar Lelystad Airport gevlogen.

De OH-MAN vloog vanuit Zwitserland uitsluitend over Duitsland naar Lelystad toe

Na de landing werd de Pilatus op het Lima-platform geparkeerd. Dit omdat het Delta-platform zowat geheel geblokkeerd is door werkzaamheden aan de afwatering. Het taxiën naar Lima was een beetje zigzaggen; bij S3 de baan af, dan bij S2 de baan weer op, backtracken en bij N2 naar Lima.

Bij S2 ging de OH-MAN de baan weer op…
…om vervolgens via de baan naar N2 te rijden voor het Lima-platform

Geef een reactie