Natural dogfight

Check your tail!

Lelystad Airport, 27 mei 2023 – Deze keer eens geen metalen vogels met een registratie, maar een tweetal mooie, échte vogels. Alleen wel twee die elkaar in de veren vlogen! Boven het vliegveld ontspon zich een ware dogfight!

In de aanval

Seagull01 was eerder deze morgen opgestegen en had een “bogey” op zijn boordradar gekregen. De vijand bleek een singleship Hawk fighter te zijn. Deze snelle en wendbare jager zou een harde dobber worden voor de logge en grote Seagull01. Vergelijk het maar een beetje alsof je met een C-130 Hercules een F-16 aanvalt. Toch was het “game on” en de twee “kemphanen” begonnen hun strijd.

Seagull01 probeert in positie te komen achter de Hawk fighter
High-G turn

Onze Hawk was goed in het afschudden, zijn snelle bewegingen maakten dat Seagull01 moeite had om op de staart van de vijand te blijven. Het leek erop alsof onze bruine strijder plezier had in het draaien van diverse high-G turns.

De Hawk kan veel korter draaien
Sharp left turn
Bijna in het vizier

Na een paar rondjes spierballen tonen was de strijd weer net zo snel voorbij als deze begonnen was. Gelukkig zonder verder wapengekletter of verwondingen. Ieder vervolgde zijn vlucht.

7 gedachten over “Natural dogfight

  1. Dank voor je aanvulling Peter! Je ziet, ik ben beter in het herkennen van metalen vogels! 😉

   groet,
   Berend Jan

 1. Ja, nog altijd vliegen maar ditmaal volledig onverwacht. Wel erg leuk om dat ook voor de lens te krijgen. Geweldig.

 2. Mooie serie, Berend-Jan!
  Zonder typeplaatjes kun je zeker niet veel vertellen over de geschiedenis van deze twee ‘fighters’? 😉

Geef een reactie