Vliegende asfalteerder

G-FRNS Bell 407GXi

Midden Zeeland, 11 juni 2022 – Tijdens de KNVvL fly-in op het vliegveld van Midden Zeeland troffen we de luxe Bell 407GTXi helikopter met de registratie G-FRNS. Het toestel stond het hele weekend van de fly-in op de hoek van het platform bij de brandstofpomp. Deze helikopter is in juli 2020 gebouwd en draagt c/n 54894. De Canadese testregistratie was C-GNHD voordat het toestel op 2 september 2020 in Groot-Brittannië werd ingeschreven als G-FRNS. Dit was op dat moment de eerste Bell 407GXi met een G-registratie.

G-FRNS Bell 407GXi
Het typeplaatje van de G-FRNS Bell 407GXi

Ferns

Uit de registratie is de naam van de eigenaar te halen; Ferns Surfacing Ltd. uit Tutsham, Maidstone. Fern Surfacing is onderdeel van de Ferns Group van Ian Fern. Ferns Surfacing is een bedrijf dat zich bezig houdt met het herstel van wegen. Zij dichten gaten in het asfalt en voeren restauratieprojecten uit van wegen. Om een idee te geven, Ferns herstelt en vult jaarlijks ongeveer 100.000 kleine gaten in de weg en voert vele duizenden andere reparaties uit aan het oppervlak van wegen.

G-FRNS Bell 407GXi
G-FRNS Bell 407GXi

Kennelijk maakt het bedrijf zelf niet graag gebruik van het eigen asfalt, maar kiest men voor vervoer door de lucht in deze fraaie, donkerblauwe helikopter. Zo blijft de weg natuurlijk wel langer goed!

G-FRNS Bell 407GXi

High visability windows

De G-FRNS biedt plaats aan twee personen voorin en vier in het compartiment daarachter. Het interieur is uitgevoerd in fraai beige leer. Uitzicht voor de piloten en passagiers is optimaal. Dit toestel is uitgerust met grote panoramische ramen. Vergelijk deze maar eens met die van de G-RAZE (foto hieronder), ook een Bell 407GXi, maar dan met de standaard ramen. Deze High Visibility Crew Door kit en High Visibility Cabin Door kit zijn apart te bestellen. Het glasoppervlak is hiermee wel zo’n 30% groter en de ramen hebben tevens een bolling zodat zicht naar beneden mogelijk is. Niet goedkoop, een setje kost al gauw rond de $70.000,00.

Deze helikopter heeft extra grote ramen
Deze G-RAZE Bell 407GXi is uitgerust met de standaard ramen (Lelystad, 16 juli 2022)

2 gedachten over “Vliegende asfalteerder

  1. Er zitten meer gaten in de gemiddelde straat in Engeland en nu wordt het duidelijk waarom er zo veel bijkomen. Er wordt teveel betaald en de mensen die ze dichtgooien….

Geef een reactie