Opnieuw een ambulancevlucht op Lelystad Airport

LX-RSQ Bombardier Learjet 45

Lelystad Airport, 30 mei 2023 – Net als afgelopen zondag landde er ook deze dag weer een Bombardier Learjet 45 op Lelystad airport. En opnieuw betrof het hier een ambulancevlucht. Ditmaal werd de LX-RQS hiervoor ingezet. Dit is een Luxemburgse kist van Luxembourg Air Ambulance / Rescue. Deze onderneming is gestationeerd op de luchthaven Luxembourg-Findel (ELLX) bij Luxemburg Stad en heeft een vloot van drie Learjet 45’s (LX-EAA, LX-RSQ en LX-TWO) en één Bombardier CL-600-2B16 Challenger 605 (LX-RHC).

LX-RSQ Bombardier Learjet 45
LX-RSQ Bombardier Learjet 45

Net als de D-CQAC twee dagen geleden kwam ook deze Learjet uit Schotland, Aberdeen (EGPD) ditmaal. Je zou bijna denken dat Schotland een ongezonde omgeving is, maar die ondoordachte theorie werken we maar niet verder uit… 😉 . Eerder op de dag was het toestel gerepositioneerd vanuit Glasgow (EGPF).

LX-RSQ Bombardier Learjet 45

De LX-RSQ heeft c/n 45-398 en is in 2008 gebouwd. Het toestel heeft hiervoor gevlogen als LX-JAG, N694SH en N818CH. Sinds september 2016 maakt deze Learjet 45 deel uit van de ambulancevloot van Luxembourg Air Ambulance / Rescue.

LX-RSQ Bombardier Learjet 45

Na de landing werd de LX-RSQ op het Delta-platform geparkeerd. Het vluchtplan voor vertrek werd een aantal keer opgeschoven. Uiteindelijk vertrok het toestel aan het einde van de middag richting Biggin Hill in Engeland.

LX-RSQ Bombardier Learjet 45

Lees ook:

Schotse ambulancevlucht

Geef een reactie