CO2 neutrale Colibri bezoekt Lelystad Airport

D-HKMM Eurocopter EC 120B Colibri

Lelystad Airport, 30 mei 2023 – HeliCentre had deze dag een helikopter uit Duitsland op visite. Vanaf Bonn-Hangelar (EDKB) kwam, via een tussenstop op Mönchengladbach (EDLN), de D-HKMM aan. De D-HKMM is een Eurocopter EC 120B Colibri. Dit toestel is gebouwd in 2001 en is met c/n 1217 de fabriek uit komen rollen. De testregistratie was destijds F-WDQC. Daarna is het de D-HKMM geworden en tot op heden gebleven.

D-HKMM Eurocopter EC 120B Colibri

Aerius

Eerst vloog deze Colibri voor LGM Luftfahrt en LifeFight. Bij aflevering was het toestel blauw-wit-rood. Naderhand is de heli overgespoten in de huiskleuren van LifeFlight, het huidige kleurenschema. Vandaag zagen we op de staartvin onderaan aan de linkerkant Aerius staan. Aerius Luftfahrt GmbH heeft haar vestiging op Bonn-Hangelar en vliegt sinds december 2021 met de D-HKMM.

Onder op de staartfin staat alleen links Aerius
D-HKMM Eurocopter EC 120B Colibri

CO2 uitstoot te filteren

Bij Aerius is het mogelijk om CO2 neutraal te vliegen. Een half uur vliegen met de Colibri kost bij Aerius rond de €699,00 en levert zo’n 138 kg CO2 uitstoot op. Door samen te werken met Climeworks kan iedere kilo CO2 voor iets minder dan €1,00 ter compensatie uit de lucht gefilterd en gemineraliseerd worden. Het is aan de passagiers of en hoeveel kg CO2 men via Aerius door Climeworks per vlucht wil laten verwijderen. De kosten hiervoor worden dan bij de prijs van de reis gerekend.

D-HKMM Eurocopter EC 120B Colibri

Naar huis

De D-HKMM stond tijdens het bezoek aan Lelystad op het G1-platform, voor de deur bij HeliCentre. Tegen het einde van de middag stapte de bemanning en passagiers weer in voor de reis in de omgekeerde richting. Of deze vlucht ook daadwerkelijk geheel CO2 neutraal is uitgevoerd vandaag vertelt het verhaal niet.

D-HKMM Eurocopter EC 120B Colibri
D-HKMM Eurocopter EC 120B Colibri

Geef een reactie