De nieuwste Pilatus PC-24 van Jetfly Aviation is de LX-ZAP

LX-ZAP Pilatus PC-24 (c/n 315)

Schiphol, 16 juli 2023 – De nieuwste aanwinst voor de vloot van Jetfly Aviation uit Luxemburg is deze LX-ZAP. Het is een Pilatus PC-24 met c/n 315. Dit toestel werd vijf dagen geleden, dinsdag 11 juli 2023 afgeleverd vanaf de fabriek bij Stans (LSZC) in Zwitserland naar Luxemburg (ELLX). Vandaag was het toestel voor het eerst in Nederland te zien en wel op Schiphol-Oost.

De LX-ZAP Pilatus PC-24 op Schiphol-Oost met de kenmerkende verkeerstoren op de achtergrond

Deze PC-24 arriveerde vanuit Genève (LSGG) en vertrok na anderhalf uur naar Aeroporto di Brescia (LIPO). Later vloog de LX-ZAP nog door naar Cannes om vervolgens op Lyon een nachtstop te maken. Een lekker druk dagje dus!

De LX-ZAP Pilatus PC-24, nu met deurtje dicht

De LX-ZAP is overwegend wit met een striping. De meeste andere PC-24’s van Jetfly Aviation zijn in de bekende grijze uitvoering naar een ontwerp van Philippe Starck. En voor de volledigheid, de testregistratie van dit toestel was HB-VUP(3).

Geef een reactie