Kersvers geregistreerde Dassault Falcon 900LX naar spuithal Satys

LX-EOS Dassault Falcon 900LX

Lelystad Airport, 7 juli 2023 – Vanuit Le Bourget (LFPB) bij Parijs arriveerde in de ochtend van 7 juli 2023 bij de spuithal van Satys de LX-EOS. Dit is een Dassault 900LX uit 2019. Het toestel heeft c/n 318 en is de ex F-HJJJ en daarvoor F-WWFW. De registratie LX-EOS is de dag hiervoor, 6 juli 2023 uitgegeven!

De registratie van de LX-EOS Dassault Falcon 900LX is met een sticker aangebracht

De F-HJJJ was eigendom van JCDecaux, wereldwijd marktleider in buitenreclame (posters onder andere in bushokjes en reclamezuilen). Zij kregen het toestel op 18 februari 2020 afgeleverd. Of het toestel nu een nieuwe eigenaar heeft is ons niet helemaal duidelijk. JCDecaux heeft namelijk ook eerder wel Luxemburgs geregistreerde toestellen in de vloot gehad.

De huisstijl bestaat uit een donkere band die naar de cockpit toe breed uitloopt. We hebben vernomen dat het toestel alleen op wat plekken bijgewerkt wordt en dat er niet een heel nieuw kleurenschema aan de orde is.

In de spuithal van Satys stond nog altijd de D-CSUN Cessna 560XL Citation XLS+ . Dat toestel is al op 27 april 2023 aangekomen. Deze Citation is van Air Hamburg en moest, na de overname van het bedrijf door VistaJet, in de zilveren VistaJet kleuren gespoten worden. Dat klusje is al lang geklaard. Alleen zijn nog altijd niet de staartvleugel en de bewegende delen zoals rol- en richtingsroeren teruggeplaatst.

Zo was de D-CSUN Cessna 560XL Citation XLS+ aangekomen (Lelystad, 27 april 2023)
Zo ziet de D-CSUN Cessna 560XL Citation XLS+ er op dit moment uit

De D-CSUN werd even in het sunnetje gezet richting de Friendshiphangaar en nadat de LX-EOS naar binnen was getrokken werd de Cessna buiten voor de deur bij Satys neergezet.

Met dank aan Henk Wadman voor zijn bijdrage aan dit artikel.

Geef een reactie