EAA AirVenture Oshkosh: Warbirds

Uniek, twee luchtwaardige Boeing B-29 Superfortress in formatie (Oshkosh, juli 2017)

Oshkosh, 2011, 2013, 2015, 2017, 2022 – In de week van 24 tot en met 30 juli 2023 draait op Wittman Regional Airport (KOSH) bij Oshkosh in Wisconsin, USA alles om de luchtvaart. Dan vindt daar de jaarlijkse editie van het grootste luchtvaartevenement ter wereld plaats, de EAA AirVenture. Rond de 10.000 bezoekende vliegtuigen en meer dan 650.000 toeschouwers maken dit tot een ware snoepwinkel voor de rechtgeaarde luchtvaartliefhebber. Dit jaar zijn we helaas niet zelf op Oshkosh aanwezig. Om toch een beetje in de sfeer te komen laten we deze hele week foto’s zien van eerdere AirVentures. Met iedere dag een ander thema. Vandaag:

Warbirds

De oude warbirds vormen één van de meest spectaculaire groep vliegtuigen tijdens de AirVenture. Je kunt er goed enkele tientallen North American P-51 Mustangs tegenkomen. Maar ook groter toestellen als de Boeing B-17 Flying Fortress of de Boeing B-29 Superfortress zijn geregeld van de partij.

N401WH Curtiss P-40K Warhawk en N151HR North American P-51D Mustang (Oshkosh, juli 2015)

De warbird area is grofweg in die stukken op te delen, de jets, de grote propkisten (Mustangs, Mitchels, Dakota’s, Texans, etc.) en de kleinere warbirds zoals de Boeing Stearmans, de Piper L-4 Grasshoppers, de Stinson L-5 Sentinals en de Cessna Bird Dogs. Ieder jaar zit er wel een aantal unieke exemplaren tussen.

Geef een reactie