EAA AirVenture Oshkosh: Ultralights & Lighter than Air

Mosquito Air mini helikopter (Oshkosh, juli 2013)

Oshkosh, 2011, 2013, 2015, 2017, 2022 – In de week van 24 tot en met 30 juli 2023 draait op Wittman Regional Airport (KOSH) bij Oshkosh in Wisconsin, USA alles om de luchtvaart. Dan vindt daar de jaarlijkse editie van het grootste luchtvaartevenement ter wereld plaats, de EAA AirVenture. Rond de 10.000 bezoekende vliegtuigen en meer dan 650.000 toeschouwers maken dit tot een ware snoepwinkel voor de rechtgeaarde luchtvaartliefhebber. Dit jaar zijn we helaas niet zelf op Oshkosh aanwezig. Om toch een beetje in de sfeer te komen laten we deze hele week foto’s zien van eerdere AirVentures. Met iedere dag een ander thema. Vandaag:

Ultralights & Lighter than Air

De ultralichte vliegtuigen en helikopters hebben hun eigen domeintje. Er is voor hen zelfs een eigen start- en landingsbaan. Vanaf dit grasbaantje maken vrijwel de hele dag diverse kistjes een circuitje. Je kunt hier mooi dicht op de actie staan.

De ultralightbaan wordt in de vroege ochtend ook gebruikt als startlocatie voor  de heteluchtballonnen. Tenminste, als de condities van het weer dit toelaten uiteraard. Er zijn niet veel ballonnen, maar toch, tijdens de AirVentrure kom je alles in de luchtvaart tegen, dus ook deze lichter-dan-lucht categorie.

Balloons (Oshkosh, juli 2013)

Een enkele keer is er ook een zeppelin te zien. In alle jaren dat wij er waren hebben wij twee van deze imposante luchtschepen kunnen zien.

Geef een reactie