EAA AirVenture Oshkosh: Seaplanes

Piper Amphibians (Oshkosh, juli 2015)

Oshkosh, 2011, 2013, 2015, 2017, 2022 – In de week van 24 tot en met 30 juli 2023 draait op Wittman Regional Airport (KOSH) bij Oshkosh in Wisconsin, USA alles om de luchtvaart. Dan vindt daar de jaarlijkse editie van het grootste luchtvaartevenement ter wereld plaats, de EAA AirVenture. Rond de 10.000 bezoekende vliegtuigen en meer dan 650.000 toeschouwers maken dit tot een ware snoepwinkel voor de rechtgeaarde luchtvaartliefhebber. Dit jaar zijn we helaas niet zelf op Oshkosh aanwezig. Om toch een beetje in de sfeer te komen laten we deze hele week foto’s zien van eerdere AirVentures. Met iedere dag een ander thema. Vandaag:

Seaplanes

De watervliegtuigen hebben hun eigen territorium. In een kreek in Lake Winnebago is hier een aparte wereld gecreëerd, met een geheel andere sfeer dan op het drukke vliegveld. Je kunt hier komen met een grote gele schoolbus vanaf de bushalte op het grote vliegveld. Na een ritje van tien minuten en een wandelingetje over een kronkelig bospad kom je in deze waterwereld aan.

C-FABY Custom Flight North Star (Oshkosh, juli 2013)

Met een bootje kun je tussen de afgemeerde watervliegtuigen doorvaren, zo zijn ze goed van dichtbij te bekijken en te fotograferen. Erg leuk om een dagdeel hier door te brengen.

N44573 Beech C18S (Oshkosh, juli 2013)

Geregeld komen watervliegtuigen op bezoek op het vliegveld van Oshkosh. Hun parkeerplek is doorgaans helemaal in het zuiden van het veld.

N64PN Republic RC-3 Seabee (Oshkosh, juli 2105)

Bij de seaplanes is de variëteit groot. Je kunt watervliegtuigen tegenkomen van een ultralight tot een imposante Grumman Albatross.

Geef een reactie