EAA AirVenture Oshkosh: Militair

82-1067 Northrop B-2A Spirit – Spirit of Arizona (Oshkosh, juli 2017)

Oshkosh, 2011, 2013, 2015, 2017, 2022 – In de week van 24 tot en met 30 juli 2023 draait op Wittman Regional Airport (KOSH) bij Oshkosh in Wisconsin, USA alles om de luchtvaart. Dan vindt daar de jaarlijkse editie van het grootste luchtvaartevenement ter wereld plaats, de EAA AirVenture. Rond de 10.000 bezoekende vliegtuigen en meer dan 650.000 toeschouwers maken dit tot een ware snoepwinkel voor de rechtgeaarde luchtvaartliefhebber. Dit jaar zijn we helaas niet zelf op Oshkosh aanwezig. Om toch een beetje in de sfeer te komen laten we deze hele week foto’s zien van eerdere AirVentures. Met iedere dag een ander thema. Vandaag:

Militair

De meeste toestellen op Oshkosh zijn civiel. Toch is er vrijwel ieder jaar een aantal interessante militaire toestellen te vinden. Deze zijn doorgaans van de Amerikaanse strijdkrachten. Een enkele keer is één van de demoteams aanwezig, zoals de Thunderbirds of de Blue Angels.

Blue Angels (Oshkosh, juli 2017)

Speciaal is altijd de heritage flight. Hierbij vliegen militaire toestellen in formatie met oude warbirds, een spectaculair gezicht. De civiele piloten van de warbirds krijgen voor deze heritage flights een speciale training.

Heritage Flight (Oshkosh, augustus 2022)

Onder de militaire toestellen zitten regelmatig pareltjes en unieke vliegtuigen. Wat te denken bijvoorbeeld van de Lockheed U-2 Dragon Lady. Dit spionagevliegtuig, dat al in 1955 voor het eerst vloog, doet nog altijd dienst.

Een gedachte over “EAA AirVenture Oshkosh: Militair

Geef een reactie