EAA AirVenture Oshkosh: Tradeshow

N682AS Cessna 182S Skylane (Oshkosh, juli 2013)

Oshkosh, 2011, 2013, 2015, 2017, 2022 – In de week van 24 tot en met 30 juli 2023 draait op Wittman Regional Airport (KOSH) bij Oshkosh in Wisconsin, USA alles om de luchtvaart. Dan vindt daar de jaarlijkse editie van het grootste luchtvaartevenement ter wereld plaats, de EAA AirVenture. Rond de 10.000 bezoekende vliegtuigen en meer dan 650.000 toeschouwers maken dit tot een ware snoepwinkel voor de rechtgeaarde luchtvaartliefhebber. Dit jaar zijn we helaas niet zelf op Oshkosh aanwezig. Om toch een beetje in de sfeer te komen laten we deze hele week foto’s zien van eerdere AirVentures. Met iedere dag een ander thema. Vandaag:

Tradeshow

Tijdens de EAA AirVenture proberen fabrikanten hun waar aan de man te brengen. Of het nu vliegtuigen zijn of onderdelen en toebehoren, alles is er te vinden. Met sommige toestellen kunnen door potentiële kopers proefvluchten gemaakt worden. Merken als Cirrus, Piper en Textron (Beechcraft, Bell, Cessna en Pipistrel) pakken uit met forse paviljoens en een knappe rij aan glimmende nieuwe toestellen.

Cirrus SR20S / T53A voor de USAF op een presenteerblaadje (Oshkosh, augustus 2011)
Tenten vol met onderdelen

Het is soms lastig om de ten toon gestelde vliegtuigen netjes te fotograferen. Alles staat dicht op elkaar en er lopen veel mensen omheen. Een tip daarbij is om te wachten tot de laatste zondag van het evenement. De air show is die dag al vroeg afgelopen en daarna stroomt het deel van de tradeshow leeg. Veel van de vliegtuigen vertrekken dan in een bijna onophoudelijke stroom. Zo zijn er een flink aantal alsnog “vrij” te fotograferen.

Geef een reactie