Thaise Diamond DA 62 MPP als demonstrator in het Verre Oosten

HS-MPM Diamond DA 62 MPP

Langkawi, 21 en 22 mei 2023 – Op de  luchtvaartbeurs Langkawi International Maritime and Aerospace ’23 (LIMA ’23) in Maleisië was dit voorjaar een – voor ons Europeanen – exotische Diamond DA 62 te zien. Het ging om de HS-MPM. Dit is een Diamond DA 62 MPP. De letters “MPP” staan hierbij voor Multi-Purpose Platform.

HS-MPM Diamond DA 62 MPP

Deze speciale versie van de Diamond DA 62 kan voorzien worden van tal van camera’s en sensoren. Het toestel is geschikt voor tal van taken zoals rechtshandhaving, kalibratievluchten, Search and Rescue (SAR), land- en kustbewaking, ondersteuning bij het beheer van rampen en inspecties van infrastructuur en milieu.

HS-MPM Diamond DA 62 MPP

Deze HS-MPM was nog vrij nieuw. Het vliegtuig is als demonstrator voor het verre oosten afgeleverd op 21 augustus 2022 vanaf Wiener Neustadt (LOAN) naar Don Mueang International Airport (VTBD) bij Bankok. Toen vloog het toestel nog met zijn tijdelijke testregistratie OE-UDP.

HS-MPM Diamond DA 62 MPP

De eigenaar van het toestel is Asian Aerospace Services Ltd, tevens dealer van Diamond Aircraft in Thailand. Dit bedrijf heeft al tien jaar ervaring in het vliegen met survey vliegtuigen (zoals de Diamond DA 42 MPP) in tropische omstandigheden.

Op de staart van de HS-MPM staat de naam van de eigenaar

In september 2022 werd het toestel officieel overgedragen en kreeg het zijn huidige registratie HS-MPM. Het constructienummer van dit toestel is 62.175. Al met al was dit een leuke civiele bezoeker van het hoofdzakelijk militaire evenement.

Geef een reactie