Nieuwe Zweedse airline; populAir.com

De SE-MFR Fokker 50 vertrekt voor de eerste keer in de kleuren van populAir.com

Lelystad Airport, 14 augustus 2023 – Toen de Zweedse Fokker 50 SE-MFR (c/n 20264) van Amapola Flyg op 31 juli 2023 zich op Lelystad Airport meldde was het toestel geheel wit en zag het er wat troosteloos uit. De afgelopen dagen is in tweeploegendienst hard gewerkt aan het toestel door de medewerkers van de vliegtuigspuiterij Satys. Vandaag, exact twee weken later, kon de Fokker 50 huiswaarts keren. In een verrassend nieuw kleurenschema!

Zo arriveerde de SE-MFR Fokker 50 van Amapola Flyg op een druilerige 31 juli 2023

populAir.com

Dit was inmiddels de zevende Fokker 50 van Amapola Flyg die door Satys opnieuw gespoten is. De voorgaande zes verlieten de spuithal geheel wit met Amapola Flyg titels. Bij de SE-MFR was het naders. Dit toestel heeft een groene staart gekregen en titels van een nieuw op te richten maatschappij genaamd populAir.com.

SE-MFR Fokker 50 – populAir.com

Op moment van schrijven is er nog niets over deze luchtvaartmaatschappij te vinden op internet. PopulAir.com is een nieuwe merknaam is van Amapola Flyg. Dit wordt de nieuwe naam van de passagierstak van dit Zweedse bedrijf. De vrachtvliegtuigen blijven wel onder de naam Amapola Flyg opereren.

SE-MFR Fokker 50 – populAir.com

Vertrek

Rond 15:00u werd de Fokker 50 naar buiten gereden en naar het Delta platform gebracht. Daar werd het toestel getankt voor de terugvlucht naar de thuisbasis van Amapola Flyg op Malmö (ESMS). Tegen 16:00u was de turboprop gereed en steeg het op richting Scandinavië.

SE-MFR Fokker 50 – populAir.com

Nieuw avontuur

Met de nieuwe kleuren van populAir.com breekt er weer een nieuw avontuur aan voor deze inmiddels bijna 31 jaar oude kist. Hiervoor mocht het toestel al Austrian Air Services, Tyrolean Airways, Denim Air, Air Nostrum, Air Iceland Connect, Flugfélag Íslands, Air Bosnia, VLM, CityJet, VLM Slovenia, Braathens Regional en Amapola Flyg tot zijn broodheer rekenen. Mooi dat aan dat rijtje nog weer een nieuwe maatschappij aan toegevoegd kan worden. Op dit moment is Amapola Flyg de enige luchtvaartmaatschappij in Europa die nog met de mooie Fokker 50’s vliegt. De SE-MFR staat nu te populen om ook “in the Air” te gaan voor populAir.com… 🙂

SE-MFR Fokker 50 – populAir.com op weg naar Malmö

Lees ook:

Zweedse Fokker 50 meldt zich bij de spuithal van Satys op Lelystad

2 gedachten over “Nieuwe Zweedse airline; populAir.com

Geef een reactie