Zoek de verschillen bij Vroege Vogels

Vroege Vogels nu

Lelystad Airport, 20 augustus 2023 – We doen vandaag een puzzeltje in het kader van “zoek de verschillen”. Hierboven is een recente foto van de voorgevel van de hangaar van het vliegend museum Vroege Vogels op Lelystad Airport te zien. Hieronder een foto van dezelfde hangaar, maar die foto is enige tijd geleden genomen. Wat is het verschil?

Vroege Vogels voorheen

Deze vraag lijkt ons niet te moeilijk, vandaar dat er onder de inzenders géén prijs te verdienen valt… Voor wie het niet ziet; de grote foto van de PH-JAT North American P-51D Mustang, ofwel “Trusty Rusty”, is vervangen. De oorspronkelijke foto was gemaakt door luchtvaartkenner Leo van der Goot en was gemaakt tijdens de eerste vlucht van de PH-JAT na zijn jarenlange restauratie.

De nieuwe foto op de gevel van de hangaar

Backseat available

Bij Vroege Vogels vond men het tijd voor een nieuwe foto. Eentje waarop duidelijk te zien is dat er naast de piloot nog plek is voor een passagier in de backseat. Er kan met de PH-JAT tegen betaling worden meegevlogen. De dame in kwestie op de foto is duidelijk in haar sas met haar vlucht in de Mustang. En zeg nou eerlijk… wie zou dat niet zijn!?!

Even zwaaien is voor de foto altijd leuk!

De foto van de Mustang is gemaakt op Hoogeveen op 3 juli 2021 toen maakte “Trusty Rusty” daar een high speed low pass. We weten dat zo goed omdat we d’r bij waren en omdat we de originele foto in onze collectie blijken te hebben. 😉

De oorsponkelijke foto van de PH-JAT North American P-51D Mustang (Hoogeveen, 3 juli 2021)

Lambach HL-II

Overigens is nóg een foto op de gevel van de hangaar van de Vroege Vogels in ons archief terug te vinden, die van de PH-APZ Lambach HL-II replica. Deze foto is achter één van de ruiten aan de voorzijde terug te vinden. Al met al een mooi geveltje hè!? Maar wat achter die gevel staat is nog véél mooier! Ga er maar eens kijken!

Foto van de PH-APZ voor één van de ramen van het vliegend museum
De oorspronkelijke foto van de PH-APZ Lambach HL.II replica

Zelf zwaaien?

Zelf ook een keertje zwaaien vanuit de PH-JAT? Kijk dan op www.flyap51.nl.
Het museum van de Vroege Vogels bezoeken kan natuurlijk ook. Kijk voor openingstijden op www.vroegevogels.org.

Geef een reactie