Nieuwe elektrische “C1” wagen Lelystad Airport

C1 – Volkswagen ID4

Lelystad Airport, 30 augustus 2023 – Op de luchthaven rijdt de ‘Airport Authority’ rond in een auto met als roepnaam “C1”. Dit staat ook rondom groot op het voertuig.

De nieuwe C1 – Volkswagen ID4 bij de terminal

Nu had men hiervoor altijd een Volkswagen Amarok pick-up voor beschikbaar. Deze is aan de kant gezet en ingeruild voor een spiksplinternieuwe Volkswagen ID4. Vanaf nu rijdt deze elektrische auto over het veld.

Vanuit de bak van de oude pick-up kon je fotograferen, of dat met de nieuwe ID4 ook kan…

De nieuwe “C1” is voorzien van alle toeters en bellen en kan ook als ‘Follow Me’ ingezet worden of als vogelverschrikker.

De C1 – Volkswagen ID4 heeft veel toeters en bellen op het dak

Er rijd al zo’n drie jaar een elektrische Volkswagen eGolf (de “A1”) op de luchthaven, maar die heeft lang niet zo’n grote range als de ID4. Met de ID4 kan tussen de 400 en 500 km gereden worden voordat de auto aan de lader moet. Dus een extra haspel van 2.700 meter (de baanlengte) hoefde niet als extra accessoire aangevinkt te worden bij de bestelling.

Er wordt al langer gereden met de elektrische Volkswagen eGolf “A1”

We zagen de medewerker van de luchthaven al vreugdevuurwerk afsteken vanwege zijn nieuwe bolide. Dat snappen we! Of wellicht was het om vogels te verschrikken voor het aanstaande vertrek van een zakenvlucht. Dat kan ook…

Vuurwerk om de nieuwe auto te vieren (of om vogels weg te jagen…)
De nieuwe C1 – Volkswagen ID4 in het wild

2 gedachten over “Nieuwe elektrische “C1” wagen Lelystad Airport

  1. Ik merkte vandaag dat ie ook “bangevogelgeluiden” aan boord heeft die hij afspeelt over de speakers om vogels te verjagen 🙂

Geef een reactie