Razendsnelle pitstop Max Verstappen van 19m:54s!

PH-DTF Dassault Falcon 900EX na een snelle pitstop

Schiphol, 6 september 2023 – Doorgaans maakt de Formule1 coureur Max Verstappen met zijn Red Bull Racing car een pitstop van gemiddeld rond de 2,3 tot 2,5 seconden met zelfs een record van 1,91 seconden. Supersnel natuurlijk! Deze dag zagen we een pitstop van 19 minuten en 54 seconden. Dat lijkt traag, maar is toch supersnel! In de vliegtuigelarij dan…

De PH-DTF Dassault Falcon 900EX taxiet het platform op naar de pitstraat

Het was namelijk een pitstop met de PH-DTF Dassault Falcon 900EX privéjet van Max Verstappen. Het toestel arriveerde vanuit Cranfield in Engeland. Dit ligt vlak bij de Red Bull Technology Campus in Milton Keynes. Na de landing reed de Falcon de pitstraat in. Daarbij kreeg de bemanning instructies van een marshaller die training kreeg. Met wat coaching kwam de bizjet netjes op zijn plek terecht en konden de blokken voor de wielen.

De marshaller krijgt coaching om de bizjet van Max Verstappen te dirigeren
Bijna staat de kist op zijn plek
Na het stopteken komen de hulptroepen op het toestel af
De blokken mogen voor de wielen

Hierna werd het lopertje uitgelegd voor de passagier(s) die opgehaald werden. Ook kwam de brandstofwagen direct aanrijden om het toestel bij te tanken.

De loper wordt netjes uitgelegd en de blauwe tankauto is al gearriveerd

De banden hoefden niet gewisseld te worden, er zat nog voldoende profiel op. Na korte tijd namen de hulptroepen gepaste afstand en kon de Falcon één voor één zijn drie motoren starten.

Gentlemen, start your engines!

Vervolgens werd toestemming van de wedstrijdleiding/verkeerstoren verkregen om naar de startbaan taxiën en om hierna in een vloeiende lijn in te voegen tussen het overige vliegverkeer voor een retourvlucht naar Cranfield. De wijzers van onze stopwatch hielden halt bij 19m:54s.

Na 19 minuten en 54 seconden gaat het gas er weer vol op!

Lees ook:

Geef een reactie