Ze worden er niet mooier op

HB-FQE Pilatus PC-12/47E NGX (c/n 2323)

Buochs/Stans, 12 oktober 2023 – Ze worden er niet mooier op, de Pilatus PC-12’s die bestemd zijn voor de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt. Zo’n driekwart van de gebouwde toestellen komt bij klanten aan die kant van de Atlantische Oceaan terecht.

HB-FSU Pilatus PC-12/47E NGX (c/n 2312) op de draaischijf voor het kalibreren van het kompas

Nu heeft Pilatus Aircraft een grote dependance op Rocky Mountain Metropolitan Airport bij Bloomfield in de staat Colorado. Hier beschikt men ook over een faciliteit voor het spuiten van de vliegtuigen. Kennelijk doet men dat goedkoper in de Verenigde Staten dan in Zwitserland, want een flink aantal nieuw gebouwde Pilatus PC-12 toestellen wordt daar pas voorzien van het gewenste kleurenschema.

HB-FSW Pilatus PC-12/47E NGX (c/n 2314) ook voor een kompas-ijking

Jammer voor hier in Zwitserland. De plaatjes van die toestellen ogen niet zo fraai. Oordeel zelf maar. De afgelopen dagen zagen we drie van dergelijke “kale” toestellen voorbij komen.

Geef een reactie