Opnieuw Fokker 50 bij Satys omgespoten in kleuren populAir.com

SE-MFZ Fokker 50 – populAir.com

Lelystad Airport, 24 oktober 2023 – Bij de vliegtuigspuiterij Satys op Lelystad Airport is opnieuw een Zweedse Fokker 50 voorzien van de kleuren van de nieuwe luchtvaartmaatschappij populAir.com. Deze maatschappij is de nieuwe passagiers-tak van Amapola Flyg. Het betreffende toestel is de SE-MFZ met c/n 20159 en bouwjaar 1989.

SE-MFZ Fokker 50 – populAir.com

Nummer drie

In augustus 2023 was de SE-MFR (c/n 20264) als eerste aan de beurt om in de frisse groene kleuren van het nieuwe populAir.com gespoten te worden. Eind augustus 2023 is de SE-MFO (c/n 20251) van Malmö naar de Satys vestiging op Norwich in Engeland overgevlogen om ook omgespoten te worden. De SE-MFZ van vandaag is dus het derde toestel in de vloot met deze kleuren.

De SE-MFR was de eerste Fokker 50 in de nieuwe kleuren van populAir.com (Lelystad, 14 augustus 2023)

Binnen twee weken

Op 11 oktober 2023 was de SE-MFZ bij Satys aangekomen. In minder dan twee weken was het toestel alweer klaar om met zijn werkzaamheden verder te gaan.

SE-MFZ Fokker 50 – populAir.com

Helaas waren de weersomstandigheden niet erg florissant op het moment dat de Fokker naar buiten kwam. Maar dat mocht de pret niet drukken.

SE-MFZ Fokker 50 – populAir.com

Geen logo

Bij het bekijken van het vers gespoten toestel merkten we op dat het kleurrijke Fokker logo in het puntje van de staat bij de SE-MFZ ontbreekt. Jammer! Op de SE-MFR was dit logo wel aangebracht.

Levensloop

Nog even iets over de historie van deze Fokker. Het toestel is in 1989 gebouwd en droeg de testregistratie PH-EXC. Het was de bedoeling dat het toestel naar Sudan Airways zou gaan als ST-ALP. Dat is alleen niet doorgegaan. Daarop werd de Fokker als PH-LBT geregistreerd en ging tijdelijk aan de slag als demonstrator van Fokker. In de kleuren van de SAS Scandinavian Commuter-tak Eurolink werd onder andere de Paris Air Show van 1989 op Le Bourget bezocht.

De PH-LBT Fokker 50 werd in 1989 korte tijd als demonstrator gebruikt (Schiphol, 1989)

De eerste werkgever werd uiteindelijk het Duitse DLT. Zij gingen in maart 1990 met de Fokker 50 vliegen als D-AFKI. Later werd de maatschappij omgedoopt in Lufthanse Cityline.

SE-MFZ Fokker 50 – populAir.com

In juni 1995 vertrok het toestel naar Spanje en werd achtereenvolgens EC-896 en EC-GBH in dienst van Air Nostrum. In september 2001 werd de Fokker onderdeel van de vloot van VLM Airlines als OO-VLQ. Nadat het Belgische avontuur ten einde was gekomen kwam de Fokker 50 in december 2018 in Zweedse handen en kwam onder de hoede van Amapola Flyg, nu populAir.com.

SE-MFZ Fokker 50 – populAir.com

Lees ook:

Nieuwe Zweedse airline; populAir.com

Geef een reactie