HB-JKI, Zwitserse Gulfstream G550 in Maleisische dienst

HB-JKI Gulfstream G550 rolt uit na de landing op Subang

Subang, 24 mei 2023 – De Zwitserse Gulfstream G550 (GV-SP) HB-JKI is een exemplaar dat maar weinig in Europa te zien was. Het toestel stond op naam van Execujet Europe AG en werd gevlogen door Malaysian Jet Services Sdn. Bhd.
De HB-JKI had haar thuisbasis in Maleisië op Sultan Abdul Aziz Shah Airport, ook wel Subang Airport genoemd. Deze luchthaven is bij Kuala Lumpur gelegen. Dat het toestel in Maleisië thuishoorde was te zien aan het Maleisische vlaggetje dat naast de deur van het toestel was aangebracht. Dit als aanvulling op het (verplichte) Zwitserse vlaggetje in de staart van de Gulfstream.

Bij de deur droeg de HB-JKI Gulfstream G550 een Maleisisch vlaggetje (Schiphol, 17 maart 2023)

Deze Gulfstream G550 stamt uit 2012 en heeft als testregistratie N155GA gehad. Het constructienummer is 5355. Op 19 maart 2012 werd de Amerikaanse registratie N625JK toegekend met de Bank of Utah als eigenaar/trust. Het toestel is toen al naar Maleisië afgeleverd.

Touch down van de HB-JKI Gulfstream G550

Per 12 april 2013 werd de Zwitserse registratie toegekend. De letters “JK” van de vorige regi werden ook nu weer verwerkt in HB-JKI.
We zagen het toestel in mei 2023 op haar thuisbasis bij Kuala Lumpur binnenkomen. Dat was niet voor de eerste keer dat we de HB-JKI troffen. Op 17 maart 2023 waren we deze Gulfstream al eens tegengekomen op Schiphol-Oost.

De HB-JKI Gulfstream G550 op Schiphol-Oost, 17 maart 2023

Per 19 september 2023 is het kenmerk HB-JKI doorgehaald en overgezet naar het register van het Eiland Man. De nieuwe roepnaam is M-ARCO geworden.

Inmiddels is de HB-JKI Gulfstream G550 omgeregistreerd naar M-ARCO

Op 8 en 9 augustus 2023 is de HB-JKI van Subang via Tokio overgevlogen naar Van Nuys Airport (KVNY) bij Los Angeles. Hier verblijft de bizjet in de hangaar van Jet Aviation Van Nuys. Op 9 september 2023 heeft de HB-JKI voor het laatst vanaf Van Nuys een lokale vlucht gemaakt voor de westkust van de Verenigde Staten. Met het nieuwe kenmerk M-ARCO is tot nu toe nog niet gevlogen.

Geef een reactie