VT-VVY Cirrus SR22 GTS G3 Turbo op Groningen Airport Eelde

VT-VVY Cirrus SR22 G3 GTS Turbo

Groningen Airport Eelde, 28 oktober 2023 – Bij General Enterprises op de luchthaven van Groningen Airport Eelde kan je geregeld exotische Cirrus vliegtuigen tegenkomen. Niet verwonderlijk, General Enterprises heeft in de afgelopen jaren heeft al zo’n 500 nieuwe en gebruikte Cirrussen verhandeld en men voert het vaste onderhoud uit van zo’n 250 exemplaren. Het bedrijf is de importeur/vertegenwoordiger van Cirrus Aircraft voor een groot deel van Europa.
Maar soms zijn er ook exemplaren van buiten Europa te zien. Dan bedoelen we natuurlijk niet de Amerikaans geregistreerde exemplaren die met regelmatig fabrieksnieuw “de grote plas” oversteken.
We troffen een mooi voorbeeld van zo’n exoot, de VT-VVY. Dit is een Indiaas geregistreerde Cirrus SR22 GTS G3 Turbo. Dit toestel heeft c/n 3518 en stamt uit 2010. Het toestel heeft tussen 29 oktober 2010 en 23 december 2010 de Amerikaanse registratie N518CN gehad. Daarna is het Indiase kenmerk toegekend.
Op een plaatje op het toestel staat R S Estate Developers Pvt. Ltd. als eigenaar vermeld. Dat is een bedrijf uit Mumbai.
Inmiddels verblijft de VT-VVY al sinds 3 april 2022 op Groningen Airport Eelde. Het is ons niet bekend of dit toestel tot de handelsvoorraad van tweedehands toestellen behoort of hier aanwezig is voor onderhoud. Hoe dan ook, in deze regio is dit een smakelijke “vangst”!

Op het platform bij General Engerprises zijn zo maar tussen de 20 en 30 Cirrus tostellen te vinden

Geef een reactie