2-JEZA Eclipse EA500 bezoekt Lelystad Airport

2-JEZA Eclipse EA500

Lelystad Airport, 7 januari 2024 – De 2-JEZA Eclipse EA500 van Channel Jets was de dag begonnen op haar thuisbasis Guernsey. Vanaf daar werd in de ochtend naar Schiphol gevlogen. Na een kort verblijf op Schiphol-Oost werd doorgevlogen naar Lelystad Airport.

2-JEZA Eclipse EA500 nét voor touchdown

Even na één uur ging de gashendel op Schiphol weer vol naar voren. Omdat op Schiphol-Oost in noordelijke richting werd gestart en ook op Lelystad Airport in noordelijke richting werd geland bleef de vliegtijd beperkt tot slechts dertien minuten. De reistijd werd wel meer dan 50% hoger door maar liefst zes minuten taxiën op Schiphol en twee op Lelystad. 😉

De gevlogen route van de 2-JEZA tussen Schiphol en Lelystad

Dit was overigens al de tweede keer deze week dat de 2-JEZA Lelystad Airport aandeed. Op 4 januari 2024 bezocht dit kleine bizjetje ook al Flevoland.

2-JEZA Eclipse EA500

Na de landing werd de 2-JEZA op het Delta-platform geparkeerd. Later in de middag vertrok deze Very Light Jet (VLJ) alweer huiswaarts. Dit in tegenstelling tot het eerder aangekondigde vliegplan voor de volgende dag. Wel begrijpelijk, hier was het weer guur met temperaturen rond het vriespunt en op het Kanaaleiland werd nog een riante vijf graden Celsius aangetikt.

2-JEZA Eclipse EA500

De 2-JEZA is één van de Eclipse EA500/550 toestellen die Channel Jets exploiteert. Het bedrijf voert luxe chartervluchten uit of verzorgt het beheer van jets voor privé eigenaren. Ook kan met de toestellen “vracht” vervoerd worden zoals donororganen, reddingshonden, kleine onderdelen of belangrijke documenten die haast hebben. Channel Jets bestaat sinds 2015.

De 2-JEZA Eclipse EA500 wordt gevlogen door Channel Jets

In het luchtvaartuigregister van Guernsey staan momenteel maar liefst negentien EA500/EA550’s ingeschreven. De meeste daarvan vallen onder de hoede van Channel Jets.

De 2-JEZA Eclipse EA500 is één van de negentien EA500/EA550’s in het register van Guernsey

De 2-JEZA is gebouwd in 2007 en draagt c/n 000031. Op 4 oktober 2007 kreeg dit toestel de Amerikaanse registratie N531EA. Per 31 januari van 2008 werd Gary Crossley Ford Inc. de eigenaar van deze Eclipse. Dit is een grote Ford dealer uit Kansas City. Op 31 oktober 2021 kwam de Eclipse over naar het register van Guernsey op naam van Channel Jets.

2-JEZA Eclipse EA500

Geef een reactie