Little and Large

G-EXIL Extra EA-300/S als duo ‘Little and Large’

Old Warden, 4 september 2016 – Tijdens de vliegshow op Old Warden in september 2016 vloog de Extra EA-300/S G-EXIL voor. Dit toestel uit 2006 en met c/n 1036 werd gevlogen door de Brit Chris Burkett van G-Force Aerobatics. Maar de G-EXIL vloog niet alleen! In de schaduw van het toestel vloog een 40% schaalmodel van helzelfde type, met dezelfde registratie! Dit radiografisch bestuurde model werd vanaf de grond bestuurd door Mike Williams. Het duo trad onder de naam ‘Little and Large’ tussen 2013 en 2022 op tijdens diverse vliegshows in Engeland. Hun debuut was destijds tijdens de Little Gransden Air & Car Show.

Het schaalomdel van de G-EXIL
G-EXIL Extra EA-300/S in de start op Old Warden
G-EXIL Extra EA-300/S

De G-EXIL was de eerste jaren gehuld in een blauw kleurenschema. Het schaalmodel had hetzelfde kleurenschema. Rond 2018 kreeg Extra de rood/wit geblokte kleuren die bij het Global Stars Aerobatic Team horen. Het toestel maakt daar ook deel van uit. De kleine Extra is daarna ook van die nieuwe kleuren voorzien.

G-EXIL Extra EA-300/S
G-EXIL Extra EA-300/S

Deze opmerkelijke luchtvaart-act was bijzonder spectaculair om te zien. Het moet vanaf de grond niet makkelijk zijn om plaats en afstand ten opzichte van het echte vliegtuig in de gaten te houden. Dat lukte wonderwel prima en op sommige momenten werd de illusie gewekt dat er twee echte vliegtuigen als duo voorvlogen. Jammer dat deze act niet meer opgevoerd wordt. De G-EXIL is nog wel in het showcircuit te zien, dan in een formatie van vier met het Global Stars Aerobatic Team.

Dit zijn de huidige kleuren van de G-EXIL Extra EA-300/S (Sakhier Air Base Bahrein, november 2018)
De G-EXIL Extra EA-300/S (achteraan) in formatie met het Global Stars Aerobatic Team (Sakhir Air Base Bahrein, november 2018)
De G-EXIL (rechts vooraan) in formatie met een Boeing 767 van DHL (Sakhir Air Base Bahrein, november 2018)

Geef een reactie