PH-GFD Diamond DA 40NG Diamond Star nieuw in Nederland

PH-GFD Diamond DA 40NG Diamond Star

Lelystad Airport, 22 februari 2024 – In Nederland is een vrijwel nieuwe Diamond DA 40NG Diamond Star ingeschreven als PH-GFD. Het toestel is uit 2023 en heeft hiervoor in Zwitserland als HB-SHH gevlogen. Het constructienummer is 40.N592 en het toestel stond voorheen gestationeerd op Locarno (LSZL), bij de grens van Zwitserland en Italië. De Diamond stond op naam van het automobielbedrijf Auto Vonk Sagl uit Contone, vlakbij het vliegveld van Locarno.

HB-SHH Diamond DA 40NG Diamond Star kort na aankomst op Lelystad

Eerder in Nederland

Op 16 maart 2023 werd de HB-SHH afgeleverd vanaf de fabriek in Wiener Neustadt naar Locarno. De HB-SHH heeft daarna maar zeer weinig gevlogen in 2023. Er werden een paar vluchten in de regio uitgevoerd en er werd één verre vlucht mee naar Nederland gemaakt. Op 26 mei 2023 vloog de HB-SHH namelijk naar Teuge om op 12 juni 2023 weer huiswaarts te keren.  Deze nog vrijwel nieuwe Diamond werd in oktober 2023, met nog geen veertig uur op de teller, voor €565.000,00 (excl. BTW) te koop aangeboden.

De HB-SHH Diamond DA 40NG Diamond Star had mooie Zwitserse winglets, deze zijn nu wit

Op 16 januari 2024 werd de HB-SHH overgevlogen naar Nederland. Na aankomst op Lelystad Airport is het toestel onder de hoede genomen door Wings over Holland, de importeur van Diamond Aircraft in Nederland. Zij hebben het toestel voor de nieuwe eigenaar gereed gemaakt om met een PH-registratie te kunnen gaan vliegen.

De PH-GFD in wording, hier zonder registratie
Eerst was het de HB-SHH…
…toen even “stateloos”…
…en nu PH-GFD
PH-GFD Diamond DA 40NG Diamond Star
PH-GFD Diamond DA 40NG Diamond Star

 

Geef een reactie