Tijdelijke versterking bij HeliCentre voor vliegopleiding

F-HVLD Robinson R66 Turbine

Lelystad Airport, 9 maart 2024 – Voor de vliegopleiding maakt HeliCentre op Lelystad Airport tijdelijk gebruik van een ingehuurde Franse Robinson R66 Turbine. Het gaat om de F-HVLD Robinson R66 Turbine met c/n 0912.

F-HVLD Robinson R66 Turbine

Deze turbinehelikopter arriveerde op 8 maart 2024 vanaf haar standplaats Le Touquet (LFAT) in Frankrijk. Daar was het toestel opgehaald door de crew van HeliCentre me de PH-HCH Eurocopter EC120B Colibri.

F-HVLD Robinson R66 Turbine

De tijdelijke capaciteit is nodig omdat de eigen Robinson R66 Turbine PH-HCE de komende tijd in onderhoud gaat en dan even niet beschikbaar is. Met de PH-HCE verzorgt HeliCentre onder andere een deel van de opleiding voor het Defensie Helikopter Commando. Dat kan niet stilvallen en dus is er nu een inleenkracht aangesteld in de vorm van de F-HVLD.

De PH-HCE Robinson R66 Turbine is tijdelijk in onderhoud

Deze R66 Turbine is gebouwd in 2019 en vloog eerst als N4047M in de Verenigde Staten. Op 5 juni 2019 werd de N4047M uitgeschreven met de melding dat de heli verkocht was naar België. Daar is deze R66 echter niet ingeschreven. Per 12 augustus 2019 werd het de F-HVLD op naam van BPCE Lease uit Parijs. De komende maanden zal de F-HVLD vanaf Lelystad Airport opereren.

F-HVLD Robinson R66 Turbine

Geef een reactie