PH-AJX Dassault Falcon 7X verkocht naar de Verenigde Staten

PH-AJX Dassault Falcon 7X (Schiphol, 26 juni 2017)

Schiphol, 4 maart 2024 – De PH-AJX Dassault Faclon 7X [102] van de Verwelius Holding is uitgeschreven van het Nederlands luchtvaartuigregister. Dat gebeurde op 4 maart 2024 en een dag later werd het toestel in de Verenigde Staten ingeschreven als N5577X. De Falcon 7X staat nu op naam van Askari 7X LLC (March Optics USA) uit Bellingham, WA.

PH-AJX Dassault Falcon 7X (Schiphol, 9 maart 2020)

Met het vertrek van de “AJX” verdwijnt ook een stukje Ajax en Johan Cruijff uit Nederland. En het gaat momenteel al zo lekker met Ajax… De in 2018 helaas overleden bouwondernemer Bert Verwelius was een enorme Ajax-fan en bewonderaard van Johan Cruijff. Dat stak hij niet onder stoelen of banken. Zo was de registratie van zijn 7X PH-AJX natuurlijk een regelrechte verwijzing naar Ajax.

Nummer “14” van Johan Cruijff in de staart (Schiphol, 19 februari 2022)

In de staart en aan de binnenkant van de winglets stond het nummer 14. Dit was het rugnummer van Johan Cruijff. De naam van Cruijff was te vinden onder de cockpitruit.

Ook op de winglets van de PH-AJX Dassault Falcon 7X stond nummer “14” (Schiphol, 19 februari 2020)
De naam van Johan Cruijff op de PH-AJX Dassault Falcon 7X (Schiphol, 16 juli 2023)

Naast voetbalverwijzingen was ook het familiewapen van Verwelius bij de deur van de PH-AJX te vinden. Hierop is de volgende spreuk te lezen: Nooit bent u verslagen zolang een stem in u zegt: “doorvechten!”

Het familiewapen van Verwelius op de PH-AJX Dassault Falcon 7X (Schiphol, 16 juli 2023)

Verwelius heeft in de afgelopen jaren met diverse vliegtuigen gevlogen. We noemen de PH-JAX, een Beech C90GTi King Air [LJ-1913], en de PH-LSV een Dassault Falcon 50EX [315]. Daarbij was ook de PH-CJX. Met deze Beech G58 [TH-2499] is Bert Verwelius helaas op 9 augustus 2018 verongelukt op Münster-Osnabrück.

Geef een reactie