Helikopterkentekens

Volkswagen Caddy met Guimbal nummerbord

Lelystad Airport, 10 april 2024 –  Een gepersonaliseerde nummerplaat voor je auto in België kan een leuke manier zijn om je persoonlijkheid, hobby of beroep uit te drukken. Bij het Belgische helikopterbedrijf Air Technology is men creatief geweest, een aantal van hun Volkswagen Caddy servicewagens is voorzien van gepersonaliseerde nummerplaten. Daarbij is het woord ‘nummerplaat’ eigenlijk niet juist, de kentekens voor de auto’s bevatten alleen nog letters en geen nummers.

Cabri nummerbord op een VW Caddy

Voor onderhoud

Deze zwarte Caddy’s zien we regelmatig bij de vestiging van HeliCentre op Lelystad Airport staan. Air Technology is gevestigd op Kortkrijk-Wevelgem en voert onderhoud uit voor een groot deel van de vloot van de helikopters van HeliCentre. De toestellen die men onderhoudt zijn van het type Robinson R44/R66 en Guimbal Cabri G2. En die helikoptertypes komen terug in de kentekenplaten van de Volkswagen Caddy’s. We hebben in de loop der tijd er een aantal “gespot”.

Twee VW Caddy’s bij elkaar met Cabri en Robinson

Helikopterkentekens

De nummerplaten “Guimbal”, “Cabri” en “Robinson” zijn voorbijgekomen. Volgens ons is/was er ook een Caddy met “Bell”, maar die hebben we nog niet op de foto staan. Zou dat komen omdat bij HeliCentre niet met een Bell heli gevlogen wordt? 🙂

VW Caddy met Robinson nummerbord

Spelregels

Een gepersonaliseerde nummerplaat in België kost € 1.000,00. Daar komt nog zo’n € 30,00 bij voor de productie van de kentekenplaat. Zo’n bijzondere nummerplaat is aan te vragen via de website van de Belgische tegenhanger van de RDW.

Volkswagen Caddy Cabri nummerbord van Air Technology

Er zijn wel spelregels, zo moet het gewenste kenteken uit minimaal twee en maximaal negen karakters bestaan. Verder is er een lijst met soorten verboden woorden opgesteld door de Belgische FOD (Federale Overheidsdienst). Denk hierbij aan woorden die in strijd zijn met de goede zeden of aanzetten tot haat of geweld.

VW Caddy met Guimbal nummerbord

In Nederland is het personaliseren van het kenteken van een auto niet mogelijk. Dan moeten we maar genieten van de creaties van onze zuiderburen!

Een gedachte over “Helikopterkentekens

  1. Given that each of these plates costs Euros 1,000 to register, it shows that Air Technology have money to burn. Not sure what added value this stunt brings to a company.
    The average driver or pedestrian will have no clue what a Guimbal is (probably thinks it is a Spanish version of Gumball)
    No complaints from the Belgian fiscus – helps to reduce the towering National Debt.

Geef een reactie