En dat is twee!

PH-ELW Sonaca Aircraft S200

Teuge, 12 april 2024 – Inmiddels is ook de tweede Sonaca Aircraft S200 gearriveerd bij Flight School Teuge. Dit toestel is de voormalige OO-NZD van de Noordzee Vliegclub uit Oostende. Op zaterdag 6 april 2024 werd de OO-NZD opgehaald in Oostende en naar zijn nieuwe thuisbasis Teuge overgebracht. Afgelopen woensdag is het toestel voorzien van zijn nieuwe registratie PH-ELW en ook zijn dezelfde kleuren aangebracht als bij de eerste Sonaca PH-RGJ.

PH-ELW Sonaca Aircraft S200

De PH-ELW heeft als constructienummer 006. Dit toestel is gebouwd op Temploux en werd op 20 februari 2019 ingeschreven in het Belgische luchtvaartuigregister. De eerste vlucht van dit toestel was op 20 maart 2019 vanaf Temploux. Hierna werd de OO-NZD op 10 april 2019 overschreven op naam van de Noordzee Vliegclub (NZVC) vzw op Oostende.

Voorheen vloog de PH-ELW als OO-NZD in België (Lelystad, 19 juli 2020)

In oktober 2023 stond de OO-NZD te koop. Het toestel had op dat moment 1.516 vlieguren in de boeken en kende een vraagprijs van € 130.000 (excl. BTW).

Het typeplaatje van de OO-NZD is nog aanwezig op de PH-ELW

Omdat de luchthaven van Oostende tussen 25 januari 2024 en 27 maart 2024 gesloten was door een baanrenovatie is de OO-NZD later afgeleverd dan de OO-NZE (nu PH-RGJ). De OO-NZE verbleef op Midden Zeeland en werd al op 16 februari 2024 naar Teuge gevlogen. Sinds 16 maart 2024 is die Sonaca als PH-RGJ operationeel.

PH-RGJ Sonaca Aircraft S200

Vandaag werd de PH-ELW even buiten waargenomen bij de Flight School Teuge. Zo konden beide kistjes bij elkaar gefotografeerd worden op het platform voor de hangaar.

PH-RGJ en PH-ELW Sonaca Aircraft S200 samen op het platform

De PH-ELW heeft op moment van schrijven nog niet haar Bewijs van Luchtwaardigheid ontvangen, dus een eerste vlucht van de Sonaca met het nieuwe Nederlandse kenmerk moet nog even wachten. Met de PH-RGJ wordt ondertussen wel al lekker gevlogen.

PH-RGJ Sonaca Aircraft S200 vertrekt voor een instructievlucht

Jongens tegen de meisjes

Het lijkt of de twee nieuwe lestoestellen op Teuge willekeurige registraties gekregen hebben, maar niets is minder waar. De Flight School Teuge kent drie drijvende krachten. Hun voornamen zijn Ruud, Gert en Jan. Et voilà! Daarmee is het kenmerk PH-RGJ verklaard. Maar dan de PH-ELW? Die registratie is een verwijzing naar de voornamen van de partners van de eerder genoemde heren; Ernie, Lieske en Willeke. De PH-RGJ is dus van de jongens, de PH-ELW van de meisjes.

Ruud, Gert en Jan
Ernie, Lieske en Willeke

Lees ook:

Flight School Teuge breidt vloot uit met twee Sonaca Aircraft S200’s

De PH-RGJ Sonaca Aircraft S200 wordt al ingezet voor lesvluchten

Geef een reactie