Zilveren Postzegel met de Fokker Dr.I

De zilveren postzegel van de Fokker Dr.I

Groningen, 26 maart 2024 – De Fokker Dr.I driedekker is een iconisch vliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog. Dit wendbare jachtvliegtuig, ontworpen door Anthony Fokker, speelde een cruciale rol in de luchtgevechten van die tijd. De Dr.I werd beroemd door de legendarische Duitse piloot Manfred von Richthofen, beter bekend als de Rode Baron. Hij behaalde zijn laatste zeventien overwinningen in dit toestel, voordat hij zelf werd neergehaald op 21 april 1918.

De G-FOKK / 477 / 17 Fokker Dr.I Replica

Het ontwerp van de Dr.I was gebaseerd op de Britse Sopwith Triplane, maar Fokker gaf er zijn eigen draai aan. Het werd een wendbaar en geliefd vliegtuig onder piloten. Helaas is geen enkel origineel exemplaar van de Fokker Dr.1 overgebleven.

De zilveren Dr.I postzegel in een luxe passe-partou

Dit historische Fokker vliegtuig wordt nu geëerd met een zilveren postzegel uitgegeven door PostNL. Deze bijzondere postzegel is niet alleen een eerbetoon aan de luchtvaartgeschiedenis, maar ook een waardevol verzamelobject voor liefhebbers van vliegtuigen en postzegels.

De binnenkant van het mapje waar de zilveren postzegel in opgeborgen zit

De zilveren postzegel met de Fokker Dr.I kost € 25,00 en heeft een gelimiteerde oplage van 3.000 exemplaren. Het zilvergehalte van de postzegel is 925/1000 en de ontwerper ervan is Frank Janse. De zilveren postzegel Fokker Dr.I is te bestellen via de Collect Club webshop van PostNL. De postzegel wordt geleverd in een luxe passe-partoutomslag, compleet met fraaie foto’s van dit historische vliegtuig. Grijp je kans en voeg dit stukje luchtvaartgeschiedenis toe aan je collectie!

De achterkant van de luxe verpakking van de bijzondere postzegel, met extra informatie over de Foker Dr.I

Geef een reactie